Hoe werk ik?

 

verantwoorde afvallen bij paulien kimm, gewichstconsulente amersfoort

Pellen erat

Phasellus porttitor neque a enim congue feugiat. Cras eu tel lus velit, sit amet ven enatis dui. Donec ele men tum erat et en im ornare at auctor arcu pellen dolor mauris quis eu erat...

Read Maar

Kennismakingsgesprek

Tijdens dit eerste gesprek vertel ik u wat ik voor u kan betekenen, hoe ik werk en wat u kunt verwachten. Graag hoor ik van u wat de reden is van uw komst. Aan de hand van dit gesprek bepalen we samen of we het traject  ingaan om tot een gezonder eet- en beweegpatroon te komen.

Intakegesprek en voedingsanamnese  

Tijdens het tweede gesprek wil ik zo veel mogelijk informatie over uw huidige eet- en leefgewoontes. Hoe meer ik weet, hoe beter ik u kan adviseren op welke manier u gezond(er) kunt eten en bewegen. Zo bereikt u een gezond(er) gewicht en krijgt u meer energie.

Aan de hand van een intakeformulier vraag ik onder meer naar uw gezondheid, uw  eetgewoontes, uw beweegpatroon en eventuele eerdere diëten. We nemen de voeding van een dag door (voedingsanamnese) zodat ik alvast een indruk krijg van wat u zoal eet. We bepalen uw gewicht en ik meet uw taille- en heupomvang en vetpercentage.

Samen stellen we een aantrekkelijk en realistisch doel vast waar we in de komende tijd naartoe gaan werken. U krijgt informatie mee en ik geef u alvast een paar adviezen zodat u gelijk kunt beginnen. Ook krijgt u een 'voedingsdagboek' mee en vraag ik u van drie dagen bij te houden wat u op die dagen eet.

Voedingsadviesgesprek

Aan de hand van de gegevens van het intakegesprek en het door u ingevulde voedingsdagboek bereken ik wat uw BMI is, wat uw minimale energiebehoefte is en geef ik u een voedingsadvies op maat.

Te snel afvallen is onverstandig. Wanneer u gedurende een langere tijd te weinig eet, past uw stofwisseling zich aan de situatie aan. Uw lichaam gaat dan zuiniger met de energie uit de voeding om. Wanneer u weer meer gaat eten komt u daardoor sneller weer in gewicht aan. Dit is het welbekende jojo-effect.

Vervolggesprek

Tijdens de vervolggesprekken bespreken we uw voortgang en is er tijd voor vragen. Ook geef ik informatie over het belang van genoeg bewegen, over etiketten lezen, emotie-eten, onrusthonger enzo.

Weegmoment

Tijdens deze korte afspraak kijken we of alles nog volgens plan gaat. Het doel is om u te motiveren de veranderde eetgewoonten vol te houden. Want zoals met alle veranderingen: het kost tijd om er een nieuwe gewoonte van te maken.

Gezonde Voeding enzo

Stap voor stap naar een gezonder voedingspatroon

Gezonde Voeding enzo

 

Paulien Kimm    
De Mui 34 Tel. 033-3013842
3823 TT  Amersfoort gezondevoedingenzo@gmail.com Algemene voorwaarden