Ervaringen

 

Pellen erat

Phasellus porttitor neque a enim congue feugiat. Cras eu tel lus velit, sit amet ven enatis dui. Donec ele men tum erat et en im ornare at auctor arcu pellen dolor mauris quis eu erat...

Read Maar

Sabine (27)

Ik ben bij Paulien terecht gekomen nadat ik klaar was met studeren en mijn dagelijkse ritme drastisch veranderde door het beginnen met werken. Waar ik eerst altijd flexibel was en veel kon sporten, zat ik nu de hele week op kantoor en had ik weinig energie meer om 's avonds nog te gaan bewegen. Daarnaast vond ik het koken een hele opgave en kwam ik steeds uit op dezelfde gerechten, waarvan ik eigenlijk niet wist of ze wel voldoende voedzaam waren. Ik merkte dat mijn gewicht steeds iets verder toe begon te nemen, wat ik niet prettig vond. Op internet stonden er zoveel tegenstrijdige berichten of onhaalbare adviezen dat ik besloot om iemand te gaan zoeken die met mij mee kon denken: met mijn leven, mijn ritme, mijn wensen qua eten en dit alles binnen een haalbaar concept. Dat is precies waar Paulien mij mee geholpen heeft. Ik heb meer inzicht gekregen in hoeveel en wat ik nodig heb qua eten, hoe ik hierin kan variëren en waar ik op kan letten bij het samenstellen van menu's. Ook het lezen van etiketten in de supermarkt en het zorgen voor voldoende afwisseling is voorbij gekomen. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en nu beter weet hoe ik mijn veranderende leven op gezonde en verantwoorde wijze kan vormgeven. Ik heb ook weer meer energie gekregen en ben daardoor weer actiever gaan sporten. Het was voor mij net het zetje en de kennis die ik nodig had.

Kirsten

In mei 2013 ben ik voor de eerste keer bij Paulien geweest. Ik wilde wel een aantal kilo afvallen, maar was bang voor het jojo-effect. Door de positieve ervaringen van een andere cliënt ben ik toch gestart. Vanaf het eerste moment heb ik me prettig gevoeld bij Paulien. Ze luistert goed naar je wensen en ideeën. Samen met haar heb ik een eerste doel bepaald 10 kilo afvallen. Met tips en ideeën die ik van Paulien heb gekregen, ben ik direct aan de slag gegaan. Gaande weg viel ik een halve kilo per week af. Tijdens de gesprekken met Paulien bespraken we hoe het ging. Ik kon tijdens deze gesprekken open en eerlijk zijn en heb echt het gevoel gehad dat ik dit alles voor mezelf deed, waardoor de aanpassingen in mijn eetpatroon een gewoonte zijn geworden. Ik onthoud mezelf niet alles, maar ik kies bewuster wat ik wel en niet eet. Het kiezen kost me geen moeite, hoewel ik dat wel verwacht had. Daarbij ben ik blijven sporten. Inmiddels zijn we 8 maanden verder en ben ik 14 kilo afgevallen. Ik heb een nieuwe garderobe aangeschaft en het begint anderen op te vallen dat ik ben afgevallen. Ik begin me fitter te voelen en het sporten kan ik beter volhouden. Ik wil nog 2 a 3 kilo afvallen en dan mijn gewicht stabiel houden. Om dit te realiseren krijg ik tips van Paulien. Ik ben heel tevreden over het begeleidingstraject van Paulien. Ze is heel vriendelijk, discreet en heeft veel kennis. Ik ben heel blij dat ik hierin gestapt ben en het is me heel erg meegevallen. Omdat het proces geleidelijk is gegaan, heb ik er alle vertrouwen in dat ik dit gewicht ook kan behouden. Dank je wel Paulien voor al je steun en begeleiding!!!

Paulien

Met diabetes 2 in mijn familie loop ik extra risico op gezondheidsklachten door overgewicht. Als ik mij zelf zag in etalages vond ik mijn rug en buik erg corpuleus. Door mijn gewicht paste ik niet in confectiekleding.
Samen met (naamgenoot) Paulien hebben we mijn voeding bekeken en met Paulien haar kennis en kunde kleine veranderingen ingezet. Wat mij vooral hielp was dat er geen verbod kwam op voedingsmiddelen, maar er tijdens de coaching bleek dat er voor veel valkuilen/snack-momenten goede alternatieven zijn. Ik eet nu yoghurt met bevroren frambozen en pure chocolade snippers in plaats van emmertjes ijs.
En ´s avonds augurk met rauwe ham in plaats van salami en kaas voor een hartige 'bite'. Mijn volvette kaas heb ik behouden, maar ik schaaf nu twee plakjes in plaats van vier op mijn boterham. Als ik reis met de NS zijn de verleidingen groot, maar omdat mijn tas rijk gevuld is met gezonde alternatieven val ik niet voor de saucijzenbroodjes.
Toen ik even stil stond met het verliezen van de ponden bleek in een reflectiegesprek meer bewegen een logische optie. Ik had inmiddels al meer energie. High impact sporten is niets voor mij, maar na het gesprek ben ik meer gaan wandelen en zwemmen. Iets wat bij me past.
Ik ben inmiddels 12 kilo kwijt en voel me gezonder en charmanter. De begeleiding van Paulien vond ik vertrouwd en doortastend. Ze luistert actief en zet haar begeleiding in op jouw persoonlijke behoeften. Ze stimuleert en motiveert. Ik zie Paulien nu niet meer structureel omdat mijn eetgedrag blijvend is veranderd. Het kost me weinig moeite om op deze voet door te gaan. Ik geniet elke dag van eten.

Cliënt uit Bunschoten-Spakenburg

Ken je dat ook? Op vakantie geweest, 2 kilo erbij die je er nooit meer af krijgt? 
Drie vakantie's verder is dat al gauw 6 kilo. Dat wilde ik niet. 
Iemand opgezocht die mij kon helpen, maar ik wilde geen shakes en/of moeilijke dieëten.
Paulien heeft mij geleerd dat je soms door meer te eten af kan vallen. (Ik at te weinig en deed m'n lichaam zeker tekort.)  Gezond eten heb ik weer geleerd. Brood, fruit, groente. Heerlijk. Ik heb weer energie en ben weer op gewicht!
Herken je iets in dit verhaal dan zou ik zeker contact opnemen met Paulien.
 

Mariska

Dankzij de gesprekken met Paulien heb ik meer structuur in mijn eetpatroon en eetgewoontes gekregen. Door met iemand te praten over – voor jezelf heel vanzelfsprekende – eetgewoontes ga je nadenken over de reden waarom je eet, en wanneer. Paulien is enthousiast, vol adviezen en erg vergevingsgezind. Je hoeft je nergens voor te schamen ;).

 

Gezonde Voeding enzo

Ervaringen

Gezonde Voeding enzo

 

Paulien Kimm    
De Mui 34 Tel.06-40534750
3823 TT  Amersfoort gezondevoedingenzo@gmail.com Algemene voorwaarden